Landskrona: Annelöv – Omkoppling och renovering av vattenledningar

Idag matas Annelöv med dricksvatten från Landskrona via Kvärlöv och från Kävlinge via Dösjebro. Bakgrunden till projektet är att NSVA tidigare har förstärkt vattenförsörjningen till Annelöv från Landskrona, samt att ledningen från Kävlinge har identifierats som risk och därför bör kopplas bort.

Det här gör vi

NSVA ska under 2023 göra omkopplingar mellan två vattenledningar i Toppåkersvägen, samt renovera en vattenledning som går söderut i närheten av Krutvägen.

Uppdatering 2024-01-10
Entreprenadarbetet slutfördes innan jul. Asfaltering kommer att ske till våren, då vi inte kan uppnå den kvalitet vi vill nu på grund av vinterväglag. Slutbesiktning kommer att ske efter asfalteringen i vår.

Så påverkas du

Vid eventuell tillfälliga avstängningar och blockeringar av privata fastighetsinfarter informeras detta i god tid. NSVA har en sms-tjänst som används vid akuta och planerade driftstörningar. Gå gärna in på NSVAs webbsida för att kontrollera om ditt nummer är knutet till din adress. Du kan även lägga till och ta bort nummer.

Vattenavstängning och risk för missfärgat vatten
När vattnet kommer tillbaka efter att ha varit avstängt kan det bli luft i ledningarna och missfärgat vatten. Spola kallvatten i flera kranar tills vattnet är klart igen innan det används. Missfärgningen är generellt sett ofarlig, men vi rekommenderar för säkerhets skull att inte använda det till mat och dryck. Missfärgat vatten kan också missfärga tvätt. Kontakta oss om missfärgningen inte försvinner efter en stunds spolning. Läs mer om råd kring missfärgat vatten.